Milch Schnitte

de adriana65 in Prajituri, 8 Dec 2012 | 57125 vizualizari

 

Am preparat aceasta prăjitură de mai multe ori. Ne-a plăcut foarte mult, este o prăjitură uşoară, potrivit de dulce şi foarte fină. Dacă vă plac recomandările mele spor la treabă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  •  4 ouă
  •  80 g zahăr
  •  2 linguri miere
  •  20 ml lapte
  •  100 ml ulei
  •  2 linguri gris fin măcinat
  •   2 linguri cacao
  •  2 linguri făină
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  un praf de sare

Ingrediente cremă:

  •   200 gr lapte condensat
  •   200 ml frişcă
  •   100 ml lapte
  •   50 g miere
  •   1 plic întăritor de frişcă
  •   6 gr gelatină
  •   2-3 picături esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

Pentru blat se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până devin albe, cremoase. Se adaugă laptele, uleiul şi mierea.Făina, grisul, cacaoa şi praful de copt se amestecă apoi se încoroprează uşor  cremei de gălbenuşuri. La final se adaugă spuma de albuşuri amestecând uşor cu o spatulă .Compoziţia se împarte în două părţi. Se coc două foi în tava de 36/24 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru prepararea cremei hidratăm gelatina  în 30 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu pe foc) până se dizolvă cristalele, se adaugă 50 ml lapte apoi se încorporează în laptele condensat amestecat cu 50 ml lapte, mierea şi esenţa de vanilie.Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul după care se adaugă compoziţia cu lapte condensat. Se pune la frigider pentru 10 minute să se întărească puţin. Peste prima foaie  se toarnă crema, se distribuie uniform  pe toată suprafaţa acesteia, apoi se acoperă cu cealaltă foaie.

După 3 ore sau 2 dacă nu mai aveţi răbdare, de stat la frigider, prăjitura  este gata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Felie de lapte - Milch Schnitte